Tu ce ai schimbat la tine azi?

Pot spune ca sunt un om liber. Ce-i drept, lucrez destul de mult, dar fac parte din categoria celor care isi pot lua o zi libera in mjlocul saptamanii sau chiar o saptamana libera in mijlocul lunii. Nu trebuie sa ma trezesc in fiecare dimineata la ora 7 si nici sa stau morocanoasa intre patru pereti cat e ziua de lunga. Stiu, din punctul asta de vedere sunt foarte norocoasa, pot lucra de oriunde, chiar si din camera bunicii care mereu are cate o poveste de spus. Nu ma confrunt zi de zi cu traficul infernal din capitala si nici nu ajung acasa un pachet mare de nervi care vrea doar un dus fierbinte si un somn lung. Nu este neaparat cea mai fericita varianta de evolutie si de realizare a unor idealuri, este pur si simplu alegerea pe care am facut-o si care cred ca se pliaza cel mai bine cu personalitatea mea.


Stiu cum este sa lucrezi intr-un birou, cum trezitul de dimineata iti da dureri de cap si cum seful iti poate strica o zi care parea perfecta, chiar si cand te-ai trezit la 6 dimineata. Eu am ales altceva, iar cele spuse in fraza de mai sus nu se vor mai intersecta vreodata cu energia mea, cel putin asta sper.


Un freelancer va gasi mereu ceva bun de facut, iar cand marea majoritate a timpului se derulueaza printre informatii din ce in ce mai noi, ajungi la concluzia ca si tu trebuie sa fii o versiune mai buna a ta. Practic, ai si tu nevoie de un upgrade, nu doar aplicatia de Facebook care iti mananca mai mult de jumatate din zi. Trebuie sa investesti in tine pentru a fi pe deplin multumit cu ceea ce esti, iar daca la exterior se poate lucra mai usor, ei bine, cu interiorul este mai greu. Ai nevoie de o vointa de fier si de o ambitie cel putin la fel de mare ca dorinta ta de evolutie. Bine, nu oricine isi doreste sa evolueze si sunt convinsa ca fiecare are cateva exemple in cercul de prieteni.


Automodelarea pare un concept imposibil pentru majoritatea persoanelor, mai ales cand iti lipseste curajul. Sincer, desi mi-as fi dorit sa nu fie asa, nu sunt unul dintre oamenii curajosi care au avut puterea sa se confrunte cu ceea ce sunt si sa isi doreasca sa schimbe ceva. Eu am avut nevoie doar de oportunitatea de a afla ca singura imi pot modela viitorul, personalitatea si modul de a gandi, de a vedea lucrurile, dar pentru asta e nevoie de constientizare.


Constientizarea apare atunci cand realizezi ca nu esti multumit cu ceea ce esti, cu ce ai si mai ales, cu ceea ce iti rezerva viitorul care nu pare deloc roz. Odata constientizate aceste aspecte, lucrurile se vor schimba. Este nevoie de o investitie in propria persoana, care niciodata nu va fi in van. Fie ca vorbim de carti, evenimente sau persoane care ne marcheaza viata si viziunea asupra vietii si asupra ceea ce putem deveni daca descoperim in totalitate ce se ascunde in interiorul nostru, orice ne hraneste mintea va fi un mare atuu pentru noi.


“Mens sana in corpore sano” nu este doar e expresie latineasca, este rezultatul unor conexiuni pe care trebuie sa le faci in armonie. Odata ce mintea si corpul tau traiesc in armonie, vei vedea cum lucrurile se vor aseza in viata ta si cum incetul cu incetul te vei indrepta spre succes.


Hraneste-ti sufletul cu cele mai bune carti, cu cei mai dragi oameni si cu cele mai frumoase clipe, iar universul va functiona dupa cum dicteaza inima ta. O minte sanatoasa va stii mereu sa faca cele mai bune alegeri si sa ajunga pe drumul cel mai scurt la destinatie. Nu a spus nimeni ca va fi usor, dar trebuie sa incepi de acum.


Tu ce ai schimbat la tine azi?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Conversație cu mine

Sfârșit.

Pui de leu