Odiseea virtuala

Kf?
Bn, u?

Oh, slavă cerului că am trecut de epoca de gheață. Cu toate astea, și o spun din adâncul inimii mele mici și negre, îmi e imposibil să vă înțeleg. Un lucru e sigur, vă place să fiți în centrul atenției. Vă place să știe tot mapamondul de existența voastră și de viața minunată pe care o aveți.

V-ați gândit că poate nu ne pasă,nouă, muritorilor de rând? Îi mulțumim universului că ne-a făcut un cadou așa de mare și de neprețuit că v-a trimis pe Pământ, dar e de ajuns. Dacă în vremurile mult îndepărtate strămoșii noștri se trezeau cu ochii în soarele ce îi mangâia pe față, în era noastră nu mai încape loc să discutăm despre asta. Cred cu stupoare că primul cuvânt rostit de copiii mei va fi „Facebook” și nu o spun cu răutate, ci cu o tristețe destul de mare.

Să vă spun meniul zilei: dimineața omlelă cu Facebook, la prânz supă de găluște și Instagram la cuptor cu legume, iar seara, ceva ușor, salată de crudități și alte rețele sociale. Fac parte din generația Y, deci și eu trăiesc în online. Chiar dacă se vorbesc în jur de 6000 de limbi pe Glob, în online vorbim acceași limbă.
E un mediu frumos pe care ați ales să îl îmbâcsiți cu mâncarea voastră de la orice oră, cu miliardele de cadouri pe care le primiți sau vi le faceți și pretindeți că sunt de la altcineva. Nu e etic să vă scoateți toate pungile de brand din debara și să vă pozați cu ele de sărbători. Știți, avem și noi o pungă mare cu pungi în care le ținem. Omul a creat brandul, nu invers și să știți că nu veți primi mai multe like-uri datorită lor...

Și ce dacă te duci toată ziua în mall și la Starbucks? Nu e zi în care să nu văd cum vă lăudați cu asta și cum vi se pare că sunteți mai interesanți. Cafea e și aia la ibric și nu îi face nimeni poză să o vadă o lume întreagă. Asta e discriminare, nu? Și mai știi când probezi tu haine în cabina de probă și te pozezi? Eh, asta e altceva... mai delicat aș spune.

Vă văd frumoase pe toate și nu sunt rea, chiar sunt unul dintre băieții buni. Vă treziți frumoase și adormiți mai frumoase, oare să fie de la poluare? Și vă rog, nu mai puneți toate descrierea aia incredibilă „I woke up like this”. Da? ai dormit cu tona aia de tencuială pe față și cu genele alea de 5 km? Scuză-mă, perna ta ce culoare mai are? Mă gândesc că poate s-au amestecat culorile. O ultimă remarcă, cum îți închizi șlițul la pantaloni? Nu de alta, dar cu unghiile alea cât Calea Lactee s-ar putea să te lovești de stele până duci fermoarul sus. Dacă dai de Făt-Frumos nu știu cum îi vei face nodul la cravată...

Și nu e ca și când v-aș fi povestit Odiseea lu Homer unde peripețiile lui Ulise sunt mult mai educative decât orice vedeți în online. E adevărat că și noi călătorim virtual, dar mereu ne vom împiedica de voi, frumoase sirene cu buze moi și unghii cu gel. Chiar dacă mai apare și câte un ciclop la orizont, tot e frumos, poate apare și zâna măseluță să facă reclamă la clinica unde își albește dinții.




Sursă foto: http://www.marccx.com/wp-content/uploads/2016/01/Social-Media-Marketing-Strategy.jpg





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Conversație cu mine

Sfârșit.

Pui de leu

Tu ce ai schimbat la tine azi?