Nu te aud.

Ce spui? Mai tare, te rog.
Zici că nu îți convine nimic în țara asta? Ce? Te-ai și săturat? Ei, asta-i bună!
Vrei o schimbare? Ce să fie?

Gata, știu. Vrei să nu mai mergi la muncă așa devreme și să ai micul dejun la pat. Asta e? Sau o vacanță de Crăciun în Caraibe? Hai că sună bine...

Dar nu. Te aud des, deși o spui în șoaptă, că asta nu e țara ta. Tu vrei o țară plină de flori și voie bună, curcubeie și ploi scurte de vară, cascade cu ciocolată și munți cu aur din belșug. Asta e doar în imaginația mea care a transcris gândurile tale. Să știi că și tara mea are câmpii pline de flori și peisaje minunate. Bună sau rea, că o vrei tu sau nu, asta e și țara ta și doar tu o poți face de vis. Nu te mai plânge, ești obișnuit de mic cu greul pentru că așa ai fost crescut. Știi din pântecele mamei că sistemul este de vină pentru orice și că tu nu ai nicio putere.

 Aud peste tot că nu putem schimba nimic, nu avem încotro și mergem după majoritate. De unde spiritul ăsta de turmă? Unde e sângele ăla de dac dispus să își dea și viața pentru ce e al lui de drept? S-a ascuns în munții cu aur sau a furat aurul și acum e în Anglia? Știi, aurul se duce după un timp, dar țara ta rămâne.

Le creșteți economia țărilor bogate și le dați cele mai bune soluții la probleme. Le îngrijiți bătrânii și copiii, dar ai voștri sunt singuri acasă și se simt părăsiți. O jucărie în plus de sărbători nu îi încălzește cu nimic și nici nu le spune ”Noapte bună”. Ați plecat departe pentru a le oferi un viitor mai bun, dar cu prezentul lor ce facem? Bunica abia mai poate, iar bunicul s-a dus de mult timp.
De voie sau de nevoie puteți schimba ceva.

Se poate, vă promit că se poate. Putem schimba un lider, un sistem, un președinte, un guvern.
Nu e rău din cauza lor, a politicienilor, e rău din cauza noastră pentru că încă le permitem să fie la putere. Soluții sunt, dar nu știu dacă le vedeți. Eu le văd și iau atitudine. Dacă nu veniți în arca mea, sper ca măcar să nu primiți o găletușă și un pix sau să vă puneți șapca de marionetă. N-ar fi fairplay, zic.
Și nu zic să nu mâncați micii ăia care sfârâie pe grătar în fața primăriei...și mai e și berea aia rece pe care ți-o dă nenea Primaru', dar să nu îți stea în gât după alegeri.

Tu de aici, tânăr, bătrân, sau tu de peste hotare, oricare, mergi la vot! Peștele de la cap se împute și oricât de urât ar suna, știu că așa e, ar fi păcat să arunci tot ce ai prins în năvod pentru un lider ales prost.






Susră foto: www.trezirealarealitate.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Conversație cu mine

Sfârșit.

Pui de leu

Tu ce ai schimbat la tine azi?